Bel&Bio is de eerste milieuvriendelijke chocolatier in het noorden van Europa

Bel&Bio wil vernieuwend optreden bij de ontwikkeling van een duurzame economie.

Wij staan achter de principes en de actoren van eerlijke handel zoals vastgesteld door Fairtrade Belgium en gecertificeerd door FLO-Cert (Fairtrade Labeling Organization).

Wij respecteren de biologische standarden gecertificeerd door Certisys.

Wij hebben een chocoladefabriek ontwikkeld en uitgebouwd met milieuvriendelijke productieprocessen en hebben de uitvoering in de praktijk laten certificeren volgens de EMAS-norm.

Bel&Bio werkt ook mee aan enkele programma’s voor recyclage, zoals de omzetting van organisch afval in bio-methaan.

Dit alles gebeurt zonder enig compromis op het gebied van de kwaliteit van onze producten. Integendeel, door het gebruik van natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit hebben onze producten een authentieke smaak. Vanuit een dagelijkse bezorgdheid om die kwaliteit te behouden, willen wij de liefhebbers van chocolade die ons hun vertrouwen schenken, bewijzen dat een ethisch product ook lekker kan zijn.

In samenwerking met de universiteit Agro Bio Tech van Gembloers doet Bel&Bio onderzoek op het gebied van zuivelingrediënten, de bewaring en het kristalliseren van biochocolade zonder lecithine.

Onze labels

Al onze pralines dragen het Fairtradekeurmerk van Faitrade Belgium en het biokeurmerk van Certisys.

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en dat heeft ons al enkele internationale onderscheidingen opgeleverd.

Fairtrade Max Havelaar

Bio organic

Gluten-Free

Natural and Organic Products of Europe

Kosher

Vegan