Onze authentieke ingrediënten

Herontdek natuurlijke smaken. Al onze ingrediënten hebben het biokeurmerk en zijn van de beste kwaliteit. Ze bevatten geen gehydrogeneerde vetten, geen palmolie, geen kleurstoffen, geen andere aroma’s dan de zuivere smaken van de natuurlijke ingrediënten en helemaal geen bewaarmiddelen.

Fairtrade

Fairtrade maakt het mogelijk om op georganiseerde en gecontroleerde wijze de levensomstandigheden van de kleine producenten te verbeteren door een eerlijke prijs te bieden voor hun productie. Een eenvoudige en doeltreffende manier om de kwekers in de landen van het Zuiden te helpen.

De chocoladefabriek

Wij geloven in de eenvoudige smaken die de geschiedenis van de authentieke chocolaterie uitmaken: karamel, ganache, hazelnootpraliné, amandelen, kokos, … Al onze bereidingen worden met de hand vervaardigd in onze werkplaats. Daar werken wij elke dag aan met meer dan vijftien personen.

Belgian Thins 120g

Meer info

Zwarte truffel

Meer info

Belgische pralines

Meer info
Onze producten kopen

Wij zijn de allereerste bio-chocolatier van Europa !

Bel&Bio werd uitgeroepen tot “milieuvriendelijkste micro-onderneming” door de Europese Commissie (EMAS-award).

Bel&Bio wil steeds verder gaan op het vlak van duurzaamheid. Bij de bouw van onze nieuwe werkplaats in Gellingen hebben we alle processen van het bedrijf herzien.

  • In 2011 werd Bel&Bio door de Europese Commissie uitgeroepen tot “milieuvriendelijkste micro-onderneming” en mochten we in Warschau de EMAS-award in deze categorie in ontvangst nemen.
  • In zijn permanente zoektocht naar nieuwe smaken heeft Bel&Bio een aantal internationale onderscheidingen behaald.
  • In 2012, Bel&Bio werd genomineerd met name “Zilver” in de trofee van de Economie Verantwoordelijk voor de Netwerkallianties in regio Nord-Pas-de-Calais en won de prijs Henegouwen Horizons van de Duurzame Ontwikkeling van de provincie Henegouwen.
  • In 2013 ontving Bel&Bio de Belgische prijs voor Toekomstige Generaties.
  • Op het gebied van hygiënenormen is Bel&Bio gecertificeerd op het hoogste niveau. Sinds vier jaar beschikt Bel&Bio over een BRC-certificering van niveau 1.

Onze verbintenissen

Bel&Bio wordt gecofinancierd door het Waalse Gewest en het ELFPO.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkelin: Europa investeert in zijn platteland.

Bel&Bio wordt gecofinancierd door het Waalse Gewest en het EFRO.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Waalse Gewest investeren in uw toekomst.

Voor meer informatie: http://europe.wallonie.be/